Magazijn Stoffen Groothandel Ruhe in Nieuwegein, Utrecht.

Menu:

 

 

 

 

1625 ISO Certificaat

 

 

Vele kleuren stoffen, waaronder brandwerende

Normen Brandveiligheid Brandvertragend Materiaal

Brandwerende Stoffen: Natuurvezels

Al onze brandwerende stoffen van natuurvezels, waaronder katoen, flanel en linnen, voldoen aan de criteria volgens het bouwbesluit. De brandwerendheidseis van het bouwbesluit houdt in grote lijnen in, dat bij brand het vuur zich niet mag verplaatsen door middel van de stoffen die zijn aangebracht.

Onze dekoratiedoeken en textielstoffen zijn behandeld met brandvertragend impregneermiddel Flamatic PH 4085, en voldoen aan de volgende normen voor brandveiligheid van brandvertragend materiaal:

Rollen stof

Vlamwerende Polyester Stoffen

TüvRheinland Nederland BVVoor polyester stoffen zoals taft en satijn geldt dat de stof door TüvRheinland Nederland BV getest is. Het testrapport, waarin staat dat het vuur dooft nadat de brandhaard wordt weggehaald, wordt er altijd bijgeleverd.

Polyester decoratiestoffen wordt vaak als doeken in veelbezochte ruimtes gebruikt, waar deze niet boven de hoofden van mensen mogen komen te hangen. Dit komt omdat ondanks de brandwerendheid, de stof bij extreme hitte kan gaan druppelen.

Bij het meegeleverde testrapport staat dat de stof in overleg met de brandweer moet worden gebruikt. Ook staat er dat de vlamwerende polyester doeken voor eenmalig gebruik zijn; de vloeistof die gebruikt is voor het brandwerend impregneren van het materiaal verdwijnt namelijk langzaam als het veel door mensenhanden gaat.

Voile en Gordijnstoffen

Voor de fabricage van brandvertragende gordijnen in hotels en andere grote instellingen leveren we voile en gordijnstoffen gemaakt met een CE draad. Dit houdt in dat de (polyster)draad permanent brandwerend is gemaakt door de fabriek.

Dit neemt niet weg dat het ook kan druppelen.

Let op:
“onze stoffen worden vaak gebruikt als gordijn” – wij zijn dus GEEN gordijnengroothandel!

Advies Brandbeveiliging

Voor advies over ons assortiment brandwerende decoratiedoeken kunt u contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen helpen met het maken van de juiste keus.